Real Hanna Keiser 2....

Jaha, onsdag igen och det är dags för en ny presentation av min kära vän Hanna Keiser. Förra vecka fick vi ju lära känna Nörd-Hanna som inte vågade lämna lektionen....
Denna vecka är det dags för en ny sida av Hanna som ni kanske känner eller inte känner. Nu över till veckans presentation.

Hanna flyttade från löpargymnasiet till vår stad, Norrköping och jag kände inte riktigt henne men lärde känna henne. Bjöd henne på en fest på firmafest och som hon gick in för det. Hon drack och hon drack och hon stupade. Festen började vid 18-tiden och vid 23-tiden så var Hanna helt borta......Fick ett telefonsamtal från en vän att hon var borta och låg i en konteiner, jag fick en chock. Shit vad har jag gjort!! Hittade då Hanna liggandes på asfalten, fick ju då ta hand om henne vilket jag gjorde, men Hanna denna veckan är......

PARTY-Hanna!!

Nästa vecka presenteras nästa avsnitt av Real Hanna Keiser....Vi avslutar med en bild!

image89


EMA

Imorgon är det dags för den stora MTV galan och där gör han ett stort framträdande som "programledare" Snoop Dogg. Det kommer bli hur coolt som helst! Galan sänds från München och kommer bli väldigt rolig att följa det!

En väldigt intressant kategori är bästa svenska band där de nominerade är:
Neverstore,
Those Dancing Days,
Timo Räisänen,
Laakso,
The Ark.

Jag tror personligen att Neverstore kommer vinna för de har gått mest fram i år, eller vad tror ni?

Vi får se imorgon vem som vinner.....

/M.Å


Bonde söker fru

Ikväll är det dags för bonde söker fru. Ett mycket bra program anser jag så missa inte det! Klockan 20,00 på tv4.....

Vem tror ni Petter väljer ikväll?

image83

Dagens låt


Halloween

Idag är det då halloween och det kanske är fest för många. Men för mig är det träning som gäller, dubbla pass idag och dubbla pass på fredag. Därför så kan jag tyvärr inte gå ut ikväll även om jag skulle vilja det, plus att jag ska jobba imorrn och börjar klockan 7.

Men jag har aldrig brunnit för halloween tidigare så det känns inte som att jag missar så mycket. Det ända som är lite jobbigt med halloween är alla dessa barn som kommer "bus eller godis". Ja, det är jätte kul, för något år sedan gav jag dem hockeykort så nu kommer de aldrig till mig.

Vad ska ni hitta på ikväll?

Dagens....

Dagens klädsel: Arbetskläder (vita byxor och vit tröja)

Dagens händelse:
Jobb hela dagen

Dagens roliga: Gratis mat
J

Dagens vill ha:
Canal +

Dagens tråkigaste: Gå upp tidigt


Dagens köp:
Har inte köpt nått

Dagens mat:
Pizza

Dagens mående: Trött och hungrig


Dagens person: Min far

Tisdags krönika

Veckorna bara springer förbi och vi närmar oss jul. Kanske börjar bli dags att inhandla julklapparna så man slipper julstressen i år igen, men det hör ju till. Ingen julstress ingen riktig jul, eller vad säger ni? Det är knappt två månader kvar till jul men folk har redan börjat ställa fram julsakerna, det är väl lite i tidigaste laget, man kan väl åtminstonde vänta till slutet av november. Med julen så kommer också alla dessa utgifter, usch ja dags att börja spara redan nu!


Denna vecka har gått riktigt fort fram och det har hänt en hel del roliga saker måste jag säga, eller? Förra veckan hade jag sista föreläsningen inför tenta som var i lördags som inte gick så jätte bra så det behöver vi inte prata om..... Tisdagen förra veckan var slapp och jag var ledig från träningen eftersom att jag var sjuk, men dan efter på onsdagen gjorde jag comeback och nu till helgen kanske det blir Södertälje och NM, men jag springer isåfall i klubbdress. Hela förra veckan kan man sammanfatta som långa och tråkig, helt ärligt! Det som var trevligt var att få umgås med Hanna när vi hyrde en film och smaskade på godis, så gott! I övrigt var det en seg vecka men det blev mycket gjort på landet, mitt nya hem.


Stora skillnaden från förra veckan mot denna är att jag är redo igen för träningen och har även tagit tag i jobbandet och jobbsökandet. På första punkten så jobbar jag lite extra hos min far som målare, riktigt trevligt yrke där man träffar nytt folk hela tiden! Men det är inte ett jobb för mig, inget jag vill jobba med i framtiden. Så därför försöker jag ta tag i jobbsökandet och gjorde ett CV igår som jag nu kan använda vid jobbsökning, riktigt nöjd med det. Nu fattas bara ett personligt brev som vissa kräver när man söker jobb hos dem.

Hoppas bara på att veckan fortsätter i samma goda stil som den börjat i för då kommer detta bli en väldigt trevlig och lycklig vecka!!

/M.Å


vad tycker ni?


En hård dag...

Kom nyss hem från en stenhård dag på jobbet. Vi som hade tänkt att vi inte behövde slita så hårt idag.....

Vi anlände till en hyresgäst vid 10-tiden och skulle enbart skrapa lite tapet och sedan spackla och tapetsera, trodde vi ja. Men så blev verkligen inte fallet, fick riva ut hela rummet, usch!!

Så jag har tillbringat hela dagen med att skrapa tapet och sedan bredspackla, oerhört roligt, eller inte!

Och nu bär det av till landet där jag ska sätta ihop lite möbler som vi ska ha, det kommer bli roligare tror jag faktiskt, eller jag hoppas det....

Vad har ni gjort för roligt idag?

"Vad fan är v-hjul?!"

Ja, en väldigt rolig kommentar som Jimmy fällde i helgen i nyktert tillstånd. Jag som trodde att han kunde mycket om bilar etc. Men så var tydlingen inte fallet, vilket missräkning. Situationen var följande:
Vi sitter i Björn och Linas kök och läser tidningen, Jimmy läser tidningen. Jag ber honom kolla om det finns några bilar som man kan köpa. Det är då kommentaren kommer, han kollar på en bil så står det "V-hjul ingår."
Jimmy säger högt och tydligt,
-Här finns en bra v-hjul ingår, vad nu fan det är?!

Tystnade sprider sig i rummer och jag frågar,
- Vad sa du??
-V-hjul, va fan är det?

Ja, jag undrar vad det kan vara.....notera att han var nykter!

Frågan, vet ni vad v-hjul är?

image82
Jimmy tar reda på den stora frågan, v-hjul.....

Dagens låt


Nice outfit

image80
image81

Vilken utsikt

Var uppe på i tornet som vi har där jag bor och vilken utsikt det var där. Eller vad säger ni?

image79

Självgod....

Ibland förstår jag inte vissa som är alldeles för självgoda och älskar att prata om sig själv hela tiden med andra, ibland räcker faktiskt det! Självgod är något negativt i min öron. Visserligen är min gren friidrott en idividuell idrott men ibland så måste man också tänka på andra. Tävlar man i samma klubb så tycker inte jag att man gör inte vissa saker mot lagkompisar men vissa gör tydlingen det?!

Syftar såklart till JSM-finalen i Uddevalla där jag hade ett fint flyt och låg med i klungan och kände att inför sista varvet så kan jag öka, men blir då helt inlåst av en lagkompis. Jag ska inte klaga utan det hör till sporten men VI tävlar för samma klubb, då gör man inte så!

Det är inte första gången utan på terräng-SM så sprang Nyman bättre och blev tacklad under hela loppet av Marcus G och vid mål så uppstår en dispyt om att Nyman fuskat. Så gör man inte heller tycker inte jag, vi är i samma klubb och det ska förena oss inte splittra oss, så skärpning!

/M.Å

Snart dags...

....För konsert i himmelstalundshallen med Lars Winnerbäck. Ska gå den 10 november med min kära mor och jag tror att det kommer bli riktigt trevligt. Var ju förra året också fast då i stockholm och det var en riktigt bra konsert. Men den bästa konsert jag någonsin varit på är Kent i himmelstalundshallen då hela hallen stod upp och sjöng med. Det är mäktigt! Hoppas att den 10 november tar det men det tvivlar jag ju på men man kan ju alltid hoppas, han har ju fått bra kritik av många!

Vilken är erat bästa konsertminne?


image78

Måndag igen

Just ätit en god frukost och packat ner mer grejer från bokhyllan i mitt rum så nu är det helt borta allting, ska ut till landet med allt. Idag blir det också att träffa Hanna, mycket trevligt. Denna vecka börjar även en ny kurs som jag ska läsa, budgetering och kalkylering. Låter oerhört roligt, eller vad säger ni? Onsdag och fredag bär det av till Linköping och även idag då för träning.

Just nu väntar jag på att Hanna ska ringa och vi ska ses, jippi. Vet inte varför men jag älskar att vara med henne, det är något speciellt med det. Vad ska ni hitta på idag?


Söndags ångest

Då var ännu en vecka förbi så fort tiden går, det är inte sant. Redan November och snart är det dags för flytt till landet och allt. Det ser jag verkligen framemot. Nästan varje dag denna vecka har jag varit där ute, bara längtar tills allt ska bli klart. Men det är klart man kommer säkert sakna vissa fördelar med att bo i stan, men samtidigt det tar enbart 25 minuter in till stan så det är ju inte långt. Mycket är kvar att göra men mycket har också gjorts. Denna vecka sätter vi igång med arbetet av vårat nya badrum. Kommer bli mycket intressant att följa arbetsgången, från inget till ett nytt och fräscht badrum.

Ofta tänker jag på vad farmor tycker om det vi gör med hennes hem, men jag tror att hon gillar det vi gör och att hon gläds över att vi flyttar dit. En sak jag ångrar är att jag aldrig sa till henne hur mycket jag tyckte om henne. Mellan henne och mig så gav tystnaden en ny betydelse. Vi kunde sitta tysta utan att säga nått ändå visste vi var vi hade varandra. Jag var kanske inte samma person då som jag är idag men idag så tänker jag ofta på det och saknar henne oerhört mycket. Det är så mycket som vi människor tar förgivet, t.ex. att släktningar och vänner alltid finns där, men en dag tar det slut. Så tar vara på tiden vi har tillsammans för en dag så är det slut och försök alltid visa vad du känner för dina medmänniskor, det gjorde inte jag och det ångrar jag idag. Tänk vad livet skulle vara annorlunda om farmor hade funnits kvar idag, då tror jag att hon och jag hade kommit ännu närmre varandra. Tack farmor för allt du gjort!

Nu ska jag inte göra ett sorgligt och deprimerande inlägg utan jag vill lyfta fram de bra sidorna och ta nya steg framåt i livet. Den livsglädje jag har fått av sorg hjälper mig i mitt dagliga ´liv som människa, det stärker mig mer än vad jag trodde det kunde göra. Sorg kan också bidra till inre styrka och livskvalitet.

Så tar vara på tiden ni har med vänner och bekanta. Se varje stund som unik och gör något bra av det, för imorgon vet man inte vad som händer....

Dagens....

Dagens låt: Om du lämna mig nu - Lars Winnerbäck feat Miss Lie

Dagens klädsel:
Jeans, t-shirt och kofta

Dagens händelse:
Viktig träning i lillsjön

Dagens viktiga: Sätta upp möbler till landet


Dagens vill ha:
Hembiopaket

Dagens tråkigaste: För tidig på träning så vi fick träna ensamna


Dagens köp:
Bensin till bilen, nödvändigt!

Dagens mat:
Pasta och falukorv samt ketchup

Dagens mående: Glad och framåt


Dagens program:
Andra avenyn

Dagens färg:
Brun


Dagens låt

Vad tycker ni om denna låt? Mycket vacker skulle jag säga!


Söndag morgon!

Godmorgon på er alla, söndagen har kommit till oss! En vilodag för många men inte för mig, för strax är det dag för träning i Lillsjöstugan. Långdistans men vi får se hur länge det blir idag, efter att ha varit sjuk. Igår hedrades lagets stolthet på stan, riktigt bra drag. Efter träningen så bär det av till landet där ännu en dag av traktorkörning väntar, jippi! Ganska skönt att komma ut lite och få frisk luft faktiskt. Ikväll blir det lugnt efter en hård dag som kommer idag.

Igår så blev det ganska trevligt på hugos men vi lämnade tidigt när allt folk började droppa in men skönt att vara hemma tidigt så man fick lite viktig sömn! Vad ska ni hitta på denna "vilodag"?


Hugos ikväll?

Då bär det av till stan och fira att IFK Norrköping är hemma igen. Jimmy och jag ska nu åka ner till stan och träffa lite roligt, blir säkert en rolig kväll. Igår blev ju en bra kväll med Hanna vi såg på Beck, tack för det. Efter tenta så är man rätt slut måste jag erkänna, blev ju trots allt sent igår, enbart 7 timmar!

Vad ska ni hitta på ikväll?

image77


Dagens låt

Här kommer en riktigt bra låt från Timo Räisänen, My Valentine. Den är perfekt när man ska förfesta tycker jag för det är bra drag i den och man kommer igång. Och idag är det ju lördag vilket innebär fest......

 

Tenta och IKEA

Nyss hemkommen från Linköping där jag skrev min första tenta och gjorde ett besök på IKEA. Om vi börjar med tentan så fick jag hoppa upp vid 6,00 för att äta frukost och klä på mig för att sedan åka med Alf till Universitet för att skriva tenta i extern redovisning. Påvägen dit så missade vi såklart avfarten och fick åka i typ 15 km för att kunna vända och höll då på att missa tiden. Väl framme så kom vi in och satte igång med arbetet, men det var riktigt svårt speciellt efter förutsättningarna. Men det kändes ändå bra att ha varit där och sett hur allting går till och hur tenta ser ut, lite skillnad mot gymnasiet.

Runt 11-tiden lämnade jag in mitt och lämnade universitet för ett besök på IKEA där möbler till landet skulle inhandlas med mor och far. Riktigt trevligt och vi hittade en hel del roliga saker. Jag tror det kommer bli riktigt bra där ute sen! Jag inhandlade ett nytt överkast och en ny garderob, nöjd med inköpen.

Nu blir det avnjuta en god kopp kaffe och invänta kvällen, för idag ska det firas att IFK Norrköping är tillbaka i allsvenskan! Vad har ni gjort idag?

 
Kaffe gott!!                 Pappa i väntan på att göra av med pengar.

/M.Å


Hanna Keiser är på besök!

Har fått den stora äran att få skriva ett inlägg i Åbergs blogg, eftersom han har storfrämmande av mig en stund nu ikväll...

Blir väll kanske att hyra en förhoppningsvis bra film att kika på, moffa lite godis o snacka lite bullshitt^^ alltid
trevligt. :) 

Åberg tar för tillfället igen sig efter dagens träningspass som höll hus i Linköping, som kanske inte gick någevidare? eftersom han nyligen vart lite småkrasslig efter en vädligt tuff vecka i Slovakien! :D Men han verkade ha det väldigt bra där nere hos Matej iaf :)

image74
Party-pinglan Åberg och hans vän Hanna Keiser ;D


// Hanna Keiser :D

Yeah, träning!

Yes, äntlingen så får jag åka med till Linköping och träna! Som jag har längtat på detta ögonblick, först var man borta på semester och sen blev man sjuk. Men nu får jag äntlingen åka dit, till den nya fina hallen som de byggt. Kommer kanske inte bli bästa passet men gud vad skönt att få köra på riktiga banor igen efter att ha kört i ishallen och sedan vilat i typ 2 veckor.

Sedan ikväll så blir det att se på film med Hanna, oerhört roligt att få vara med henne en fredagkväll som denna, frågan är bara vad vi ska se för film? Några tips? Vad ska ni hitta på ikväll?

//M.Å

image73

Dagens....

Dagens låt: Timo Räisenen - My Valentine

Dagens klädsel:
Jeans, skjort och kofta

Dagens händelse:
Jag gör comeback i Linköping, banträning

Dagens planer:
Ta det lugnt och plugga lite

Dagens vill ha:
Mer pengar

Dagens tråkigaste: Vara ensam hemma och plugga


Dagens köp:
Har inte köpt nått ännu

Dagens mat:
Mcdonalds, och sen lite gott mellanmål i eftermiddag

Dagens mående: Pigg och glad, lycklig för det är fredag


Dagens program:
Myggan och Sportnytt

Dagens färg:
Svart

image72


Godmorgon, det är fredag!

Äntlingen fredag, sista dagen på veckan. Så tänker nog många men inte jag idag. För idag är sista dan som jag kan plugga till tentan som är imorgon och börjar klockan 8 på morgonen. Kommer aldrig klara det, kommer inte gå men det räknar jag inte med heller. Tar det mest som en test, men kolla vilken tid det börjar klockan 8 på en lördag. Helt sjukt! Jag kommer inte orka mig upp måste ju åka hemmifrån runt 7, jippi, på en lördag.

Imorse vakna jag och kolla lite på tv, på det här morgonprogrammet som går på kanal lokal och där var en känd kvinnlig fotbollsspelare med. Inte vem som helst heller, Lotta Schelin, var med i studio och jag tycker hon är så underbar, så naturlig! Så det var ett mycket bra program att vakna till.

Idag blir det att ladda inför kvällens träning och plugga lite, vad ska ni hitta på?

image71

Välkomna tillbaka IFK!

Nu är vi äntlingen tillbaka i allsvenskan, som vi har väntat! Alla som har tvivlat på IFK Norrköping i år har fått svar på tal, vi är hemma! Jag som själv haft årskort på parken under alla dessa år har tidigare år sett varje hemmamatch. I år har jag varit lite lat och låtit min träning gå före men efter att ha suttit på parken i 4 år och sett hur dåliga dom har varit mellan åt, tröttnar också. Men nu när dom är tillbaka så känns det helt underbart!!!

Laget i mitt hjärta är och kommer alltid att vara IFK Norrköping det kan inget ändra på, jag står upp för mitt lag. Nästa år kanske kommer bli ett tufft år i allsvenskan tror många men ska jag vara ärlig så tror jag vi kommer klara oss bra för med den truppen som finns så finns stor potential, det kan faktiskt räcka långt. SM-guld är att ta i men att ligga i mitten och hänga kvar är ingen tuff uppgift, för kolla på allsvenskan idag, vilka lag har vi? IFK kommer få kriga mot lag som Trelleborg, Örebro och GAIS i botten och det är inga bra lag vill jag påstå. Dessa lag kan IFK krossa bara man har en bra dag, jag vet det är lätt att säga men ni kommer få se nästa år vad jag menar.

Vilket lag tror du vinner allsvenskan nästa år? Och hur tror du det kommer gå i nästa års allsvenska när vår stolthet är tillbaka?

Nu ska jag hoppa i säng, ha det gött!

//M.Å

image70


Konst av allt?

Kolla här nedan är ett konstverk av Lars Vilks som blev känd efter rondellhunden med Muhammed, det är sant det går att göra konst av allt. Eller vad säger ni om detta?

image69

Lunch

Åh....idag var jag lite lat så jag gjorde bara pastasallad med åh vad gott det var. Sitter kvar på mitt rum fortfarande men nu har jag packat ner det mesta i banankartonger så nu går det frakta iväg allt. Tänkte ta en lite tripp till min kusin nu och se hur han har det, vad ska du hitta på?

Satt och tänkte på en sak förut, tänk hur många som bara sitter hemma om dagarna, usch, det borde vara hur tråkigt som helst, jag börjar redan bli rastlös efter en dag. Så sjukt tråkigt men kan vara skönt ibland faktiskt men inte i längden! Bäst att röra på sig nu innan jag dör.....

Ha det bäst.....

image68

Detta måste ses!!

Här är dom tillbaka se och njut av det!

Träningsverk

Usch, vilken träningsverk jag har från gårdagens pass. Hade nästan glömt hur det känns, men nu vet jag det igen och ikväll är det träning igen! Under dagen idag så ska jag bara ta det lugnt och plugga lite samt plocka ur mitt rum och köra ut det till landet! Längtar till flytten! Kommer bli som en nystart för mig, jippi!!!

Snart ska jag bort till Ica och köpa lite kartonger för att packa ner allt så det går att fraktas iväg i eftermiddag för nu ser det ut som skit i mitt rum. Vad ska ni hitta på idag?

image66

Rosenborg, skräll igen!

Igår så slog Rosenborg till igen med att slå Valencia på hemmaplan med 2-0! Helt otroligt men nu börjar jag inse vilket lag i Norge min tränare pratade om på mötet jag var på i söndags. Han pratade om hur ett lag i Norge hade förbättrat sig konditionsmässigt genom att köra blockträning precis som vi kör. De hade kört 5 intervallpass på 3 dagar för att träna ner sig rejält och sedan så förbättras man efter ett sådant block, man höjer sina värden oerhört efter att man kört blockträning längre tid. Då ställer jag mig frågan varför kör inte fler lag detta?

Vad tycker du om konditionsträning, löpning etc?


Real Hanna Keiser....

Idag börjar en ny serie som kommer presenteras varje onsdag, lite rolig fakta om en nära vän till mig, Hanna Keiser. Jag som trodde att Hanna var den seriösa löparen som satsade allt på löpningen, men så kanske inte var fallet? Jag såg Hanna som en vanlig "löpare" när hon anlände till vår kära stad Norrköping, men hon har utvecklat sig till en riktigt bra kompis, hon visa sig ha sidor som jag inte visste om, t.ex. Party-Hanna och Nörd-Hanna. Detta kommer bli mycket roligt att skriva om, första veckan börjar nu och jag presenterar olika sidor av Hanna.

Denna vecka presenterar vi Nörd-Hanna!

När Matej skulle åka hem så åkte vi till Eber för att besöka Hanna och hon skulle få träffa honom samt säga hejdå en sista gång. Men vi kom tydlingen vid fel tillfälle för hon att lektion och det gick verkligen inte gå ut från klassrummet. Där fick vi se den seriösa sidan av Hanna vilket vi inte trodde fanns där men det gjorde det, det är veckans Hanna som jag vill lyfta denna vecka!

Vi avslutar med en liten bild.

image65


Dagens låt

Här kommer då dagens låt, som jag hitta med hjälp av min nya mobil. Där finns det ett program som hjälper mig att hitta vilka låtar man hör, riktigt bra! Satt och kolla på "Andra avenyn" så hörde jag denna låt och tyckte den var grymt bra så jag lyssna på den hela dagen! Här kommer den serverad till er också, enjoy it!!!

Trött!

Usch, nu har jag tränat och ätit lite. Vad trött man är kommer somna tidigt ikväll, men jag ska se fotbollen det måste jag göra.....Just nu kollar jag på bonde söker fru, väldigt roligt program. Sedan blir det att plugga lite (kanske) och se på champions league som är ikväll också, såg ju det igår också. Vad ska du göra ikväll?

Träning, comeback

Ikväll gör jag äntlingen comeback på träningen efter sjukdom och resa. Efter typ 2 veckors vila så ska jag ikväll hoppa igång lite lätt med jogg, kommer kännas konstigt faktiskt. Körde ju ett pass för en vecka sen efter Slovakien men körde nog lite hårt då, dumt gjort! Så ikväll blir det väldigt lugnt så det inte kommer tillbaka skiten som jag haft. Jag lär ju iallafall sova sött inatt efter att inte tränat nått på länge.....Vad ska du göra ikväll?

image64

Onsdag, jobb

Ja, då är det onsdag, veckorna går för fort enligt mig och på lördag har jag min första tenta. Det får gå som det går, vill mest se hur en tenta går till och allt. Igår var en hård och jobbig dag med mycket uppgifter som var tvugna att bli klara, idag blir det därför lite lugnare. Ska strax åka ut till landet och jobba, köra traktor som värsta bonden.....Vad ska du hitta på idag?

image63

Flytt

Godmorgon på er där ute, idag ska jag flytta ut mina möbler till mitt nya hem som vi flyttar till om en månad. Sedan blir det att åka till linköping på lektion vid 12. Men först ska jag hjälpa pappa lite med någonting......Denna dagen är det fullt upp för mig. Vad ska ni hitta på?

image62


Fika

Idag fick man då äntlingen träffa Hanna som man väntat på att träffa under långt tid, då är det gjort! Tack Hanna för att du finns du är bäst, dig kan man prata med...... Förra gången vi skulle ses så råkade hon bli påkörd av en spårvagn, otäckt men nu har jag fått träffa henne. Nu är det bara Martina kvar att träffa och ta en fika med och överlämna min present. Ikväll blir det landet vad ska ni göra?

image61

Promenad...

Måndag morgon och jag är redo för en promenad igen. Vad ska ni göra idag?

image60


Sängdags....

Gott folk nu är det dags att sova ska bli väldigt skönt. Efter en skön dag där jag har tagit tag i vissa saker som jag tycker är väldigt viktiga, som att sitta här framför datorn mindre. Ska se hur jag klarar det.....

Diskutera lite det med en god vän igår att datorn idag har ju blivit som en drog, man kan inte klara sig utan den iallafall inte när man är hemma. Det går liksom inte! Vad tycker du om det? Håller du med mig, är datorn en drog för dig? Hur ofta sitter du vid datorn?


Dagens låt

Kent är tillbaka och här är dagens låt! Lyssna och njut......


Underbar film

Har precis sett på "Shall we dance?" en mycket bra film som jag skulle vilja rekomendera till er läsare. En helt fantastisk tjej är också med i filmen Jennifer Lopez. Kanske inte världens bästa skådespelare, men vad vacker hon är. Eller vad tycker ni? Har du sett någon bra film i helgen som du kan rekomendera?


image58


Första förlusten

Idag gick jag en hård match i monopol mot min kära mor och då kom första förslusten någonsin för mig, väldigt tungt! Helt otroligt, jag har tagit typ alla som jag spelat mot men denna gång gick det inte vägen riktigt. En tung förlust som kommer sitta i ett bra tag.

Imorse var jag också lite nyttig också och gick en promenade med min mor till hageby centrum fram och tillbaka, hatar att inte träna, men vågar inte köra igång för tidigt! Ikväll får man iallafall träffa träningsgruppen när jag ska iväg på möte med elitgruppen i LIU (Linköpings Universitet). Väldigt trevligt, får se vad Holgersson tar upp för roligt.

Ikväll ska jag även träffa Björn, min kusin och det var planerat att träffa Martina, har köpt en lite present åt henne, men får se hur det blir med det.

På tal om en sak, vad tycker ni om att England missar fotbolls-EM nästa år?

 
Vill tillbaka!              Saknar detta!

Lördag kväll...

En lugn lördag kväll, är fortfarande helt slut efter resan, fattar inte när jag kommer komma tillbaka i vanlig form. Jag som alltid är så pigg och glad, nu är jag sliten och trött! Men får väl se det positiva i det hela vi hade kul....

Sitter och tittar lite på min samling från slovakien med olika ölsorter, alltså glasunderlägg som vi snodde med oss från vistelsen i Slovakien. Skulle man göra det i Sverige är det ju stöld, men vi är rika svenskar så vi gör som vi vill.

Idag blev det även en hel del pluggande, hade planerat att plugga i typ 2 timmar kanske men det blev nästa dubbla fyra timmar, men nu är vi iallafall klara med skiten iallafall nästan, bara 3 saker kvar, jippi!!

Någon som såg på Svensson, svensson ikväll? Vad tyckte ni om dagens avsnitt?

 
Nya kläder                Raggmunk gott!

Dagens låt

Lyssna på denna och se vad ni tycker....

Godmorgon världen!

Lördagen har kommit och det är dags för ännu en dag med pluggande, låter oerhört kul. Ska snart fara ner på stan och hämta min nya mobil men först ska jag göra i ordning lite i rummet som inte ser så bra ut.
I eftermiddag bär det av till vårat nya hus som vi renoverar som vi flyttar till i slutet av november men jag ska börja möblera mitt nya rum nästa vecka är tänkt. Så då vill jag ha lite hjälp med hur jag ska ställa möblerna.

Idag är det även gårdsstädning kanske bör hjälpa till där. Någon som såg senaste Boston Tea Party? Leif GW Persson var gäst, det får ni inte missa, surf genast in på http://www.kanal5.se/ och kolla på senaste avsnittet, så sjukt bra! Vill även tips om en annan rolig sak som ni kan se nedan.


Helg!!

Äntlingen helg som man har längtat efter att få vila upp sig! Ikväll blir det middag hos min kära kusin Mikaela och imorrn blir det att besöka landet och plugga med Oskar. Väldigt kul att plugga eller inte!

Ikväll vet jag ännu inte var vi ska hålla till men det blir säkert trevligt, kul att komma ut lite och snacka svenska med folk vilket man inte kunde göra i Slovakien, lite jobbigt. Middagen är en avskedsmiddag av min kusin Mikaela som åker iväg till england i 2,5 vecka för att plugga. Hoppas du får det bra!


Tävling!

Ta chansen och vinn ett presentkort på Stadium genom att gissa priset på produkterna nedan, d.v.s. total priset för allt!

Vi köpte detta i slovakien och vill därför veta priset där och inte i Sverige!!
image49

Lämna ditt svar på kommentar så presenterar vi en lycklig vinnare på söndag!

Ny mobil bokad

image48


Då var det äntlingen gjort, en ny mobil är bokad och anländer hem till familjen Åberg/Johansson imorgon. Så skönt, för min telefon är helt sjukt trasig. Det blev ett nytt abonnemang hos tre med k850i med 5 megpixel kamera(!).


Kent är stora

image46
Sitter och tänker på hur stor Kent egentligen är, när man kan åka till USA bara för att man känner för det och köpa en studio för att använda den till en platta och sedan sälja den. Har ju varit på en del konserter med dom och jag måste säga att det är sveriges grymaste rockband. Vilka konserter dom gör när dom väl spelar, helt otroligt. Nått man måste se live. Tycker du också att dom är Sveriges grymaste rockband?

Vänner för alltid....

Sitter här hemma och kikar på Navy CIS, riktigt kul att göra, i köket sitter min kusin Eddy och spelar Sims 2. Det tycker han är roligt. Ikväll gör jag äntlingen comeback på träningen, skönt att få träffa alla igen, men det är som jag har saknat under resan speciellt mycket.

Oskar är en av mina bästa kompisar och jag kommer aldrig svika honom! Vi träffas varje dag, på träningar och i skolan. Har aldrig träffat en person som är så öppen och glad som han är. Ska bli så skönt att träffa honom ikväll igen. Visst, det låter lite gay, men vill bara visa hur tacksam jag är för att ha lärt känna dig, call it partner for life.

Tur att jag har honom för då har man nån att umgås med tråkiga stunder, har flera såna kompisar, men inte en som har så bra på löpning som han är! Idag har jag funderat väldigt mycket på en mängd olika saker, skolan och så. Men framförallt att jag saknar att ha en underbar flickvän som man bara kan umgås med, är så less på att vara ensam nu. :(

Att vara singel är som att vara en fågel utan hem, man bara irrar omkring. Vilket är väldigt jobbigt!


Dom små små orden är svåra ord
Och de hårda orden är enkla ord
Jag fick chansen, du gav mig chansen
men nu är det för sent
Nu är det för sent


Plugg

Idag vakna man upp i sitt moderland Sverige för en ny underbar dag, solen sken och vädret var perfekt. Första tanken jag hade när jag vaknade var "Usch, jag sover lite till". Men jag tog tag i dagen redan från klockan 9. Åt lite svensk frukost som för mig består av 2 smörgåsar, 1 tallrik fil och 1 glas juice. Oerhört gott, det är det bästa jag vet med dagarna att äta en god frukost.

Sedan bar det iväg till stan för att ta reda på priser om en ny mobil så det har jag räknat på hela dagen efter det, fram och tillbaka, vilket kan vara mest lönsamt? Några tips?

Duktig har man också varit, satt på campus här i norrköping i 2 timmar(!) och plugga. Kom på igår när jag kom hemma att det endast är 9 dagar kvar till tentan, det kommer skita sig! Nu sitter man här hemma på sitt rum igen och funderar på att besöka mina kusiner ett varv och lämna lite presenter.

//Marcus

Hemma i Sverige igen, här kommer bilder

Japp då är vi hemma igen, här kommer bilder från dagarna.

Onsdag:

Henrik i bussen till Skavsta.

Björn lite fjolligt på Skavsta.

Släktningarna är på g.

Torsdag:

Henrik lever upp till ryktet, soldat.

Kaffe i Bratislava.

Fest igen.

Fredag:

Promenad runt Láb.

Hockyedags.

Lördag:

Soldaten lämna oss....

Vodkamannen på fest.

Slovakien var på g.

Söndag:
Lugn dag inga bilder.

Måndag:

Öl i Banska Bystrica

Min säng.

Shopping.

Tisdag:

Skönt med SPA.

Här kommer Matej!

Dans på en bar i Banska Bystrica.

Onsdag:

Hemresa

Fin buss vi åkte i.

Tack Matej för att du guida oss i Slovakien!!! En underbar resa, vi avslutar Slovakienresan med en lagbild!


Bussresa....hemresa

Hej pa er alla!
Marcus har bakom tangenterna, sitter i matejs lilla lagenhet nu och skriver lite..... Nu ar vi alltsa i Banska Bystrica dar Matej pluggar ekonomi. Jag ar valdigt imponerad av detta landet, for det mesta har ar topp modernt och ligger kanske lite att ta i men fore oss i Sverige. Iallafall vad jag tycker, utbildning ar jatteviktigt har i Slovakien sa darfor ar skolorna har moderna, iallafall det vi sag utanfor dar vi var. Men det verkar riktigt bra, jag har ju varit har tidigare men till alla dar hemma som. Med tanke pa att vi svenskar alltid har fordomar om andra lander, ni har fel Slovakien ar ett underbart land!

Under dan sa har vi akt buss i 3 timmar fran Bratislava till Banska Bystrica valdigt roliga resa, musik och skon somn blev det under resan. Har i Banska Bystrica sa borja vi med att ga till Matejs lagenhet, sedan begav sig Bjorn och jag till ett efterlangtat besok pa Mcdonalds, som vi har langtat, en vecka!! Efter besoket dar sa tog vi ett varv pa shoppingcentrat, toppmodernt. Dar in handla Bjorn en vaska till hemresan som handbagaget, dar har vi ett stort problem som ar nasta amne.

Bagaget
Nu kommer vi till det roliga att vi kommer fa betala for varat bagaget eftersom att det ar overviktigt, helt sjukt har, som overallt utomlands. Vi kommer fa betala 100 kr per kilo vilket kommer innebara en dyr hemresa for oss......

Dromjobbet
Pa hemvagen med Matej idag sa diskutera vi ett dromjobb som man skulle kunna ha och kom fram till dubbare till porrfilmer. Det maste vara ett riktigt dromjobb, eller vad tycker ni? Tank fa ha sin rost i en porrfilm och inte behova vara med sjalv. Undra vad man sager till folk da nar folk fragar vad man jobbar med????

Ha det bra!!
Mvh
Marcus

The Vodkaman

Tjoho!
nalle här, och marcus.
Läget är bra här.
igar träffade vi en skon snubbe, hans namn är Vodkamannen. Den snubben drack 1-2 liter vodka pa varje fest, helt otroligt. Igar var vi pa privatfest och det var helt okej. Det är mojligt att det blev lite mycket av det goda men när nalle blev trott gick han ut och la sig i bussen. När vi säger bussen menar vi lukas luftbuss som inte finns och därmed blev resultatet att nalle lag pa marken och sov...
Marcus hade ocksa kul, man skulle kunna säga att alla hade kul, det var iaf sa det sag ut.

Idag har det varit en lugn dag och ikväll tar vi det lugnt och sover gott.



Vodkakillen...           Party

Vi haller aven pa med en liten The Best Of Henrik Feldt......

..........Vi far se vad som hander imorrn!



Soldaten har lamnat, bilder.....

Nu har var kara soldat lamnat oss och nu far Bjorn och jag klara oss sjalva. Vad har da hant sen sist vi skrev, jo vi har varit pa hockey och festat, riktigt trevligt.

Fredag borjade med att vi vaknade till lite pa morgonen genom att ta en promenad runt Lab, skont faktiskt efter min harda match som jag gick mot Matej dagen innan. Sedan bara det av pa hockey ocksa det valdigt kul men manga av oss, typ alla, var oerhort trotta.

Efter hockeyn hem och ata lite god mat som Matejs mamma hade gjort at oss, sedan gora sig ordning for utgang i bratislava till Dopler som vi spanat in pa internet tidigare, nu fick vi besoka det. Roligt stalle dar man fick som typ en klocka som man fick bestalla med och sedan betala med nar man gick hem. Sant borde vi ha i Sverige ocksa.....

Efter besoket pa dopler sa akte vi med var buss med Lukas igenom mcdrive, ett kul minne fran slovakien som vi sent kommer glomma.

Idag vakna vi upp vid 12-tiden och da bar det av till bratislava for att lamna soldaten, Henrik pa flygplatsen for hemresa, vi kommer sakna dig!!!

Ikvall ar det dags for annu en fest, men denna gang privatfest som vi ser framemot och Bjorn och jag har laddat upp med champagne for att visa som bestammer :D

Har nedan kommer antlingen bilderna, allt for denna gang,

Ha det bra!


Lukas och Henrik ar pa g





 
Bjorn och jag ser pigga ut


Henrik ater lite god mat.

Rolig resa, ma jag saga....

Tjena pa er alla, Marcus tillbaka bakom tangenterna och forsoker gora mitt basta for er lasare om var underbara resa som vi ar pa i Slovakien.

Nu har vi haft tva dagar med ol pa schemat och idag ar det da dags for ett besok pa disco. Jag tankte ge er en aterblick av vad som hant under dagarna som gatt, med borjan pa onsdag.

Onsdag, vi kom ner till slovakien och besokte direkt en bar och blev ensamna kvar efter ett antal vodka glas och ett antal ol glas. Kom hem rejalt trott och somna nastan direkt, atminstonde vissa av oss. En hard forsta dag maste jag saga. Matchen mellan sverige och slovakien i att dricka slutade efter forsta kvallen oavgjort.

Torsdag, shopping pa dan och sevardheter i Bratislava, jag fixade aven till haret. Pa kvallen blev det forst ett barbesok med en sjukt vacker servitris, alla titta forutom Bjorn som tankte pa Lina. Denna dan var det jag som fick ga en tuff match mot Matej och jag gjorde det ganska bra men forlora, inte ovantat. Dagena avslutades med en dusch dar jag forovrigt somnade till lite. En trevlig dag.....

Nu ska vi ivag, men nar vi har mer tid kommer bilder,

Hejda....


Torsdagkväll


Nalle har.
Dricker ol och ar glada...

Shopping i Bratislava, soldaten har daligt med pengar.



Superman,
sa blir man full

Framme i Slovakien

Nu var vi framme i slovakien och efter en lugn och trevlig resa ner var vi framme. Dagen bestod av en trevlig och lugn kvall pa en bar men var van henrik gick pa direkt och dacka.

Nalle visade ocksa en annan sida av sig sjalv som ni kan se har nedan. En lugn kvall pa en bar och var soldat ar redan borta, fattar inte varfor.....

Imorgon ar vi redo for en trevlig dag i Bratislava, halsning till Lina dar hemma. Nalle borjar fundera pa sin laggning, hehe.

Men ta det lugnt inatt, nu ar vi iallafall framme i paradiset....

Ha det bra....


Onsdag morgon!

Tjoho!
nalle här, igen,,,
Nu åker vi! Iaf om några minuter!
vi höres i slovakien.


Jag är heterosexuell en utdöende art

1 dag kvar...

Tjena hejsan!
Rookie här, bara en dag kvar nu mindre än 24 timmar tills vi åker från Norrköping med bussen och börjar vår resa mot Slovakien! Nervositeten börjar faktiskt komma nu, alla kläder som ska med ligger fram och väntar på att hoppa ner i väskan. Imorrn kväll kommer vi ha anlänt till det underbara landet, fy fan vad man längtar!!!

Vill bara att tid ska gå fort nu så man kommer iväg. Men idag ska vi få våra efterlängtade pengar så vi kan shoppa loss där nere, inga pengar=ingen shopping.

Lite tider som gäller för morgondagen för er gott folk här som besöker oss.

Tid                                  Händelse
9,15                                Bilen lämnar rambodal
9,40                                Bussen avgår till Skavsta
14,10                              Flyget avgår från Skavsta
16,10                             Framme i Bratislava

Där är tiderna för morgondagen, nu är det dags att packa.

Ni kan skratta om Ni vill
Håna oss Vi rör oss Ni står still...

Laddad

Nalle här!
Laddad till max nu.
Har börjat fundera på packningen nu!







Det är inte hålet man är ute efter,
det är kanterna

Söndag!

Nalle här!
Jobb, jobb o jobb! en hel del har det blivit men nu är det slut på det!
Åker på onsdag!




Klockan går men tiden står still

3 dagar kvar?.

Jaha då var det dags igen, vi är tillbaka med uppladdningen inför Slovakienresan. Igår var det då lördag och det var en trevlig inflyttningsfest hos Wahldén i vattentornet. Mycket trevligt att känna lite på stämningen inför resan. Kvällen slutade i smärre katastrof för vissa av oss, rookie, gjorde ett stort misstag med för mycket av det goda. Var inte en så bra uppladdning kanske men som man brukar säga man ska börja i botten och jobba sig uppåt. Kanske inte såhär illa som det blev för rookie. Nu undrar ni säkert vem rookie är, jo det är smeknamnet på Marcus, helt nytt. Nalles uppgift under kvällen blev mycket riktigt att ta hand om honom, kanske blir ändring på det i Slovakien. Den som lever får se!

Hur går det då med planeringen av resan? Jo, nu är en stor och viktig del i resandet klart, ett schema har gjorts för resan som inom kort kommer att presenteras, men vi kan redan nu säga att det är en hel del fester men även inslag av kultur. Kanske blir lite som nalle sa idag, vi får se kulturen på en film som Matej gjort och samtidigt dricka en öl eller två. Vi får se hur det blir, men kul lär det bli.

En liten fundering har dykt upp inför resan, vi ska ha med oss bra svenskmusik som även håller nationellt. Kan ni läsare hjälpa oss med detta vore vi oerhört tacksamma. Dra iväg en kommentar här på bloggen med musiktips.

Tack på förhand!


Allt för denna gång,                                                                                                                                     

       ha det bra därute i verkligheten. 

Hanna och Johan var på plats.

Oskar fanns också där, men tyvärr inte Marcus G.


Åreresa 07

Åreresa 07

4 dagar kvar....

Så sitter man här ännu en lördag och har enbart en tanke i huvudet, "Slovakien här kommer vi!". Ska bli så underbart att komma bort från allt och ännu en gång få träffa alla slovakiska vänner. Det var ju ett bra tag sen sist jag såg dom kan man ju lugnt säga!

Vilka är vi då som ska åka ner på denna resa, kanske en kort presentation av resenärerna kan vara ganska bra att ha så ni vet vilka vi pratar om i sammanhanget.

Tre svenskar ska den 10 oktober bege sig till Nyköping för en flygresa ner till central europa, rättare sagt till Slovakien för att spendera 3 dagar resp. 1 vecka. De tre svenskarna är följande:


Henrik "soldat" Feldt - Ja, detta är vår soldat som ska skydda oss i kriget mot slovakerna. Han är enbart med på resan i 3 dagar, onsdag - lördag. Så han lär vara rejält taggad och enligt rykten så har inför resan sagt en fras, "Nu jävlar blir det åka av!" Det hoppas vi du lever upp till Henrik. Smeknamnet "Soldat" kommer ifrån att han ska bli yrkesmilitär. Där har vi den första resenären, redo för nästa?


Björn "Nalle" Åberg -
Allas vår nalle ska sjävklart också med till Slovakien och göra landet osäkert. Han är med på resan hela vägen dvs. 1 vecka, blir hårt för honom men han klarar det nog. Ser framemot att festa järnet och har nu inför resan försök hålla sig lugn och jobba för att nu kunna nå sin topp i festandet, vilket han nog också lär göra om inte en sak stör honom. Saknaden för flickvännen Lina kan bli för stor under en vecka. En fras han sagt inför, "Jag ska inte dricka så mycket". Undra varför? Kanske hultsfred finns kvar i minnet?


Marcus "löparn" Åberg - Ja, så är den mest rutinerade besökarn sist att presentera, blir tufft det här. Detta blir tredje året som jag besöker landet och hoppas på att detta år också blir det absolut bästa! Är ny i branchen med festande så på det sättet ses man som rookie i sammanhanget. Har nästa lärt sig att hitta i Láb efter 3 år så att lära sig hitta i Bratislava kommer bli en utmaning. Har inför resan sagt, "Det är farligt  billigt!". Undrar vad han menar med detta?

De är dessa tre svenskar som ska resa till Slovakien, men självklart har den en guide med sig, en riktig slovak också! Får vi lov och presentera allas våran vän Matej "Mattias" Lisý.......


Matej Lisý - Har varit utbytesstudent och bodde då för 4 år sedan hos familjen Åberg/Johansson, hemma hos brorsan Marcus. Han ska under resan guida oss genom ett underbart land som vi sedan ska visa för alla våra vänner och bekanta. Har en förmåga att ofta dricka lite för mycket, så man får hoppas att han kan leda oss hem efter utekvällarna. Ett litet orosmoln faktiskt......

Ja, då var presentation klar....Då vet ni vilka vi kommer prata om när vi ger vår rapport om resan, mycket bra detta! Idag med 4 dagar kvar så är allt som vanligt, en helt vanlig lördag men en skillnad, 3 oerhört förvantansfulla unga män går bara och väntar på att tid ska gå.

Allt för denna gång,
            Ha det så bra!

5 dagar kvar....

Jaha, vi vill hälsa dig välkommen till Björn och Marcus blogg, nystartad och allt.

Vi startar den blogg idag, 5 oktober 2007, och vill skapa en innehållsrik och rolig blogg som folk kan titta in i när man vill ha en rolig stund vid datorn. En stor sak som händer inom den närmsta tiden är Slovakien resan som vi ser framemot väldigt mycket.

Denna resa kommer ni kunna läsa mer om inom en snar framtid, den 10 oktober bär det iallafall av. Flyget avgår från Skavsta 14,10 och 2 timmar senare landar vi på Slovakiskmark, där kan allting hända. Boende är hos Matej i storstaden Láb, det är där allt kommer hända den kommande veckan. Mycket trevlig resa hoppas vi på.

Nu med 5 dagar kvar så har förberedelserna börjat ta fart med en tur till forex för att växla pengar, vilket inte blev så lyckat eftersom att inga pengar fanns inne på kontoret utan kommer på tisdag. Tur i oturen att vi var ute i god tid, tack Björn för det att du är så bra på planering nu för tiden. Så vi tar nya tag på tisdag när pengarna finns inne.
En sak är säker iallafall och det är att vi är rejält taggade, så vi avslutar med en bild hur det kan komma se ut i Slovakien här nedan.

Det var allt så länge, 
              Ha det bra där ute i verkligheten!


RSS 2.0
Test